Konečně se nám to podařilo

12.08.2010 16:00

     Dne 7.8.2010  roztočtí fotbalisté uspořádali turnaj v malé kopané, na který se na poslední chvíli přihlásil i náš tým.

    Složení týmu bylo do  poslední chvíli tabu. Jak se později ukázalo  byli manažerem vybráni správní hráči. Do branky byl nominován Jenda Zíka, který dorazil do Roztok za pět minut dvanáct, zřejmě ještě sháněl formu, kterou později v turnaji zúročil. Do obrany byl nominován P. Matějovský, M. Matějovský a L. Zoul, bratři Matějovští dorazili včas, za to L. Zoul musel být ráno nepříjemně vzbuzen telefonem. V útoku se pak točil J. Daniš, M. Panc, J. Vicjan a O. Ridzoň poslední dva jmenovaní byli jako posili týmu z ČLK.

    Turnaj se hrál systémem každý s každým, kdy hrací doba byla 20 min. a z výsledků následně vyplynula konečná tabulka, která určila pořadí týmu, celý turnaj se odehrál za stále deště a tak hřiště bylo zápas od zápasu v horším stavu. Kromě našeho týmu se zúčasnili celky Roztoky A, Roztoky dorost, roztocká garda,tým z Příbrami a  Berouna. 

    V prvním utkání jsme se utkali s týmem z Berouna, začátek tohoto utkání byl velice opatrný a obě mužstva se 10 minut rozkoukávali, ale po té to byl náš tým, který ovládl hru a postupně se uklidnil a vstřelil čtyři branky, o které se postaral 2x Daniš, M. Matějovský a P. Matějovský. Na druhé straně neměl Jenda v kase žádnou práci a tak utkání skončilo 4:0.

    V druhém utkání jsem se střetli s domácími dorostenci, za které nastoupili hráči hájící i naše barvy, byl to M. Vrábík, P. Svoboda a O. Knot. Dorostenci byli jiný oříšek než hráči z Příbrami jelikož byli pohyblivější a dokázali si vytvořit i brankové příležitosti ovšem v naší bráně byl bezchybný Jenda. Na druhé straně hřiště jsme měli v útoku J. Daniše, který se dokázal dvakrát prosadit a zajistit našemu týmu výhru 2:0.

    Třetí utkání jsme sehráli s roztockou gardou a jelikož v Roztokách neustále pršelo odehrálo se toto i následující už na velice rozmočeném až bahnitém hřišti. Ačkoli by se zprvu zdálo, že toto utkání máme v kapse ukázal se pravý opak a pro náš tým bylo toto utkání nejtěžší, především dobře bránící obrana nebyla k překonání, ovšem toto platilo i o naší obraně. A tak toto utkání skončilo 0:0 a tak následovali pokutové kopy, jejichž vítěz získal bonusový bod. K první penaltě se postavil P. Matějovský a proměnil. První pokus roztok skončil na tyči. Naší druhou penaltu proměnil Ridzoň stejně si vedl i roztocký střelec, a tak mohl rozhodnou P. Matějovský ovšem neproměnil a z následující penalty roztočtí srovnali, následně neproměnil svoji druhou penaltu Ridzoň, ale i roztočtí neproměnili z naší strany se postavil k pokutovému kopu M. Matějovský, který trefil pouze břevno a když domácí vstřelili branku připsali si bonusový bod.

    V předposledním utkání jsme se utkali s celkem z Příbrami, který prozatím předváděl dobré výkony  a na kontě měl pouze jednu prohru. A tak jsme k utkání přistoupili s velkou opatrností a nakonec to bylo špatně a po pěti minutách jsem prohrávali 0:1. Poté jsme hru otevřeli a začali útočit a postupem času se nám to začalo vyplácet. O vyrovnání se postaral Daniš, druhou branku vzápětí střelil Vicjan. Ovšem vlastní chybou jsme se o vedení připravili špatná rozehra M. Matějovského příbramští srovnali. Ale na kolena nás to nepoložilo jelikož další své tři branky vstřelil Daniš a svoji druhpou branku v utkání ještě vsítil Vicjan. A tak jsme i v tomto utkání zvítězili 2:6.

    V posledním utkání jsme se utkali s pořádajícím celkem Roztoky A, v tomto utkání nám k celkovému prvenství stačila remíza, za to domácí potřebovali k vítěství v turnaji vyhrát. Domácí se v turnaji spoléhali především na svoji oporu Martina Fikejse. Jak se ukázalo na toto utkání se nejlépe připravil Ridzoň, který zaznamenal hattrick a jelikož po jednom gólu přidal Panc a Daniš vyznělo utkání jednoznačně v náš prospěch. V tomto zápase si na své přišel i Jenda v bráně, který si připsal několik skvělých zákroků. a mohlo se slavit.

     Oslava byla velice netradiční jelikož nebylo počasí ke koupání mi jsme důvod měli a tak jsme i v dresech a kopačkách naskákali do přes cestu tekoucí Berounky, tomuto nevěřili ani hosté restaurace U Jezzu a jak nás uviděli ihned si nás začali fotit.

    Po odehrání následovalo slavnostní vyhlášení na 6. místě se umístili Berounští na 5. místě Roztoky dorost, na 4. místě Roztoky A, na 3. místě Příbram, na 2. místě Roztoky garda a na 1. místě FCVB. Dále následovali individuální kdy jako nejlepší střelec byl vyhlášen náš J. Daniš a nejlepší brankář turnaje byl zvolen taktéž náš hráč Jenda Zejka, dále byl jako nejužitečnější hráč turnaje  vyhlášen ten asi nejstarší z celku Příbram.

    Foto: https://www.facebook.com/#!/album.php?aid=28577&id=100000179035424

 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.