I. kolo 2013/14 - Dobrý výkon se ziskem 4 bodů

04.11.2013 09:54

FC Velká Buková – Jafra FK Slaný 7 : 2 (4 : 1)
Branky: Daniš 2, Polánek 2, Zoul, Matějovský M., Panc – Šulík 2.
Rozhodčí: Pavlík, Hovorka. 20 diváků.

Sestava: Zíka - Matějovský P., Zoul L., Matějovský M. Knot - Zuska, Panc, Polánek, Daniš

    V zahajovacím utkání nového ročníku okresní soutěže futsalu, byl našemu mužstvu soupeřem celek Jarfa FK Slaný, se kterým jsme se v historii střetli vůbec poprvé, tudíž jsme nevěděli co můžeme v průběhu utkání očekávat. Již po pár odehraných minutách bylo zřejmé, že tým  Jarfy je na rozehrání ideálním soupeřem, jelikož zaostával ve všech směrech a k ohrožení Zíkovy branky se dostával jen ojediněle. Zato brankář soupeře byl v permanenci od první minuty a musel likvidovat střeli všech našich hráčů v utkání, toto se mu dařilo až do 7. min utkání, kdy jsme na hranici brankoviště rozehrávali nepřímý kop k jehož rozehrání se postavil P. Matějovský, který přistrčil míč Danišovi a ten prostřelil gólmana i s bránícími hráči a míč se zastavil až v síti 1:0. Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat, když v 9. min po kličce do středu hřiště vystřelil přesně k pravé tyči Polánek 2:0. Ve 13. minutě provedl útočník soupeře rychlý brejk po levé straně a přízemní křižnou střelou překonal Zíku. S odpovědí na snížení přispěchal ve 14. min. Polánek, který střelou z poloviny hřiště překvapil gólmana a navýšil skóre na 3:1. V poslední minutě prvního poločasu se prosadil ještě Daniš, který se dostal do samostatného úniku a nadvakrát po odrazu míče od hlavy doslova dotlačil míč do branky 4:1. I druhý poločas byl v naší režii a soupeř se dostával na naši polovinu jen minimálně. V 17. min. po rychlém rozehrání autu z levé strany našel P. Matějovský před brankou úplně volného L. Zoula, pro kterého nebyl problém uklidit míč do sítě 5:1. Ve 20. minutě se skóre navýšilo na 6:1, když M. Matějovský od vlastní branky vyvezl míč, na polovině si jej narazil s Polánkem a poté obstřelil brankáře.  Ve 24. min. zapomněla naše čtveřice na bránění a hned trojice hráčů soupeře mířila směrem k Zíkově brance, kde si s naším brankářem s přehledem poradila a snížili na 6:2. Poslední kdo se střelecky prosadil byl ve 26. min. Panc, který na polovině hřiště vybojoval míč a postupoval sám na brankáře, kterého se zavřenými oči prostřelil 7:2. Tímto výsledkem utkání skončilo a tak si zaslouženě připisujeme první 3 body v letošním ročníku.

 

FC Velká Buková – FC Krakovec 2 : 2 (1 : 0)
Branky: Polánek, Daniš – Šimůnek, Kratochvíla.
Rozhodčí: Chadima, Pavlík. ŽK: Matějovský P. – Formánek. ČK: Vitner (Krakovec). 40 diváků.

Sestava: Zíka - Matějovský P., Zoul L., Matějovský M. Knot - Zuska, Panc, Polánek, Daniš

    Ve druhém utkání nedělního programu nás čekal soupeř z Krakovce, se kterým jsme se v minulých ročnících již několikrát utkali a tak jsme věděli, že se jedná o soupeře, který svojí hru zakládá především na obranné činnosti. Jinak tomu nebylo ani v tomto utkání, krakovští od úvodních minut bezpečně bránili na své polovině a když byla možnost vyráželi k ohrožení Zíkovi branky. Ze strany našich hráčů docházelo k dobývání soupeřovy branky, kdy se do slibné příležitosti několikrát dostal Daniš, Polánek, L. Zoul, Panc, Zuska či P. Matějovský ovšem nikomu ze jmenovaných se nepodařilo dostat míč na místo určení. Když už se zdálo, že poločas skončí nerozhodně zmocnil se na levé straně míče Polánek a v samostatném úniku překonal hostujícího brankáře 1:0.  Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako první jen v obrané činnosti jsme si počínali o něco laksněji a soupeř srovnal, kdy srovnávací branka šla na vrub Zíky, který podcenil střelu do středu branky 1:1. Po vyrovnání následovali další šance především našich útočníků, ale dobře bránící krakovští nedovolili změnu skóre. V 9. min druhého poločasu obdržel hostující hráč červenou kartu a naše mužstvo mělo možnost zahrát si přesilovku, ve které jsme měli dvě vyložené příležitosti, které jsme nevyužili. Toto soupeř dokázal potrestat v 11. min., když útočící hráč si u postranní čáry poradil se Zuskou a přihrál před branku na P. Matějovským nepokrytého útočníka, který strhl vedení na stranu Krakovce 1:2. Ihned po rozehrání mohl snížit Daniš, který přízemní střelou orazítkoval pouze pravou tyč branky. Ten samý hráč si spravil chuť o 2 min. později, když si poradil s trojicí protihráčů a svojí levou nohou prostřelil brankáře 2:2. Ve zbývající dvou minutovce jsme se snažili o stržení vítězství na naší stranu, ale obrana soupeře nám neumožnila změnu skóre. Z utkání si připisujeme 1 bod, především díky dobré obraně našeho soupeře a neproměnění vyložených šancí našeho týmu.

 

    Děkujeme několika málo fanouškům, kteří se na naše dvě utkání přijeli podívat a byli spokojeni s předvedenou hrou našeho družstva. 

Zpět

Vyhledávání

© 2009 Všechna práva vyhrazena.